sousoší Nejsvětější Trojice

a) sloup Nejsvětější Trojice b) socha sv. Jana Křtitele c) socha sv. Vavřince d) socha sv. Kryštofa e) socha sv. Františka Sousoší Nejsvětější Trojice stojí na kamenné žulové základně čtvercového půdorysu, obklopené kovovou mříží mezi nárožními žulovými sokly, nesoucími sochy světců z pískovce. Novější nárožní hranolové soklíky jsou spojeny kovovou mříží, také novější, asi z opravy z r. 1902. a) sousoší Nejsvětější Trojice Čtvercová kamenná deska převodkou (v profilu) zúžená, nese hranolový sokl s krycí silnou deskou, na bocích bohatě profilovanou, na ní stojí odstupněn užší hranolový sokl, nesoucí vysoký sloup, zdobený u paty akantovým listovím (ve tvaru kalichu), obklopený obláčky a hlavičkami andílků - hlavici tvoří: na jedné straně Nejsvětější Trojice nad zeměkoulí, na druhé straně (východní) Korunování P.Marie, Bůh Otec a Bůh Syn jí pokládají korunu na hlavu. P. Marie klečí, má sepjaté ruce, Bůh Otec drží žezlo. Kolem Nejsvětější Trojice mandorla. Holubice kovová, “navlečená” na tyči, kotvena nahoře do mandorly, dole do kamene (hlavice). Na čelní (západní) straně spodního soklu je reliéfní akantová kartuš, na níž sedí andílek s hvězdou v pravé ruce, v kartuši vyrytá písma: I.C.F K. H. F. Na východní straně soklu vyryto : AN:DO: 1723 Na užším horním hranolovém soklíku na boku signatura : Sig Legat Fecit b) socha sv. Jana Křtitele - na severním soklíku, obrácena na západní stranu Stojící postava, tělo oděno v kůži, pás přes rameno s mošnou, přes záda až k zemi splývá plášť, stojící v kontrapostu na levé noze, neobut, levá paže ohnuta, drží kovový kříž, opírající se o zem (vyšší než postava), pravá ruka ohnuta,pozdvižena. Tvář vousatá s dlouhými vlasy. Na boku soklíku rytá signatura: A.Lugert Fecit. Vzadu 1903. Socha z jemného pískovce nahradila pravděpodobně sochu staršího původu. Na místě osazena kopie, originál sochy deponován v JZ křídle konventu chotěšovského kláštera (r.č. ÚSKP 32916/4-307). c) socha sv. Vavřince - na jižním soklíku, obrácena na západní stranu Stojící v kontrapostu na levé noze, tvář bezvousá, obrácená mírně vpravo vzhůru, oděn jako jáhen, v komži a ornát s kapucí na zádech, pravá ruka se dotýká prsou, levá od zápěstí doplněna, atribut rožeň. d) socha sv. Kryštofa - na jižním soklíku, obrácena na východní stranu Nese na pravém rameni Ježíška, oděn v podkasané roucho, tvář má pokrytou vousem, v levé ruce drží kyj, pravá opřena v bok. Ježíšek má pravou ruku v Josefovo vousech. e) socha sv. Františka - na severním soklíku, obrácena na východní stranu Světec oděn v mnišském rouše jako kapucín, pravá ruka tiskne k prsům knihu, levá zdvižena, drží křížek. Hlava- plnovous.