sousoší Nejsvětější Trojice

Pískovcové sousoší na trojdílném podstavci s tulipánovitě tvarovanou spodní částí, stojící na soklu opatřeném patkou s profilovanou římsou. Na bocích podstavce výrazná volutová křídla. Na římse, ukončující podstavec v horní části jsou dva klečící andílci, nad nimi andílčí hlavy v oblacích a Panna Marie. Sousoší je uzavřeno Nejsvětější Trojicí- Bůh Otec s tiárou držící mezi koleny kříž s Kristem. V přední stěně podstavce knížecí znak s nápisem a chronogramem 1715, pod ním renovační nápis s vročením 1725. Na zadní straně podstavce renovační nápis s letopočtem 1924 a latinský nápis. Plochy podstavce jsou v horní části zdobené reliéfy akantu. Kolem sousoší kamenné balustrádové zábradlí ze čtyřbokých kuželek. Na nárožních sloupcích jsou osazeny sochy sv. Šebestiána, Rocha, Rosalie a Emerenciány z r. 1735. (Kovaříková, 1988)