sousoší Panny Marie

Uvnitř kamenné pětiboké ohrádky s balustrádou hranolový sokl nese vysoký podstavec zdobený kartuší s latinským nápisem, ukončený římsou. Na podstavci je umístěn jednoduchý, nahoru se zužující a konkávně probraný soklík, nesoucí stylizovaný oblak s postavou Panny Marie, oděnou v bohatě vertikálně členěný šat a plášť, vytvářející ve výši kolen zvlněnou horizontální linii. Figura je prostovlasá, s hlavou vzhůru otočená, mírně esovitě prohnutá a ve výrazném kontrapostu; levá ruka položena na prsa, pravá volně pokleslá k boku. U nohou postavy stojící andílek, letící postavy andílků přidržují pak pod ní na čelní straně erb donátora. Na hranolových sloupcích balustrády jsou na úzkých soklících osazeny postavy sv. Jana Nepomuckého a sv. Jana Sarkandra; figury v mírném kontrapostu, oděné v obvyklý šat, s birety na hlavách a atributy mají nevýrazně provedenou draperii.