sousoší sv. Anny

Pískovec. U kamenné zdi pod zámkem u silnice je široký volutový sokl na jednom stupni se střední konvexní částí (v ní uprostřed výklenek), spodní profilovaná římsa, nahoře segmentově prohnutá římsa se střední mušlí. Po stranách soklu nízká kuželková bylustráda s nárožními sloupky a rovnou římsou. Na vlastním soklu vlevo socha sv.Jáchyma (?) v kontrapostu, pravá noha pokrčena, v levé ruce drží hůl opřenou o zem, v pravé pokrčené ruce drží na prsou knihu. Dlouhý splývavý šat na zem, jen u pravého záhyb. Hlava mírně zakloněna dozadu, dlouhý vous, kolem hlavy svatozář. Vpravo na soklu sv.Josef (?), kontrapost, levá noha pokrčena, v levé ruce ratolest a kniha, opřeno o bok, pravá ruka přidržuje při pravém boku šat, který nad levou nohou tvoří záhyb, na nohách vysoké boty, u krku límec, hlava prostovlasá, kolem svatozář. Uprostřed na profilovaném soklu postava sv.Anny v dlouhém šatě podkasaném v pase, nad levým kolenem záhyby. Kolem hlavy rouška spadající na ramena, hlava nakloněna doprava. Na levé ruce drží Anna Ježíška kolem beder. Pravou ruku má na hrudi Anny, v levé ruce drží zeměkouli, pod ní hlava andílka, kolem hlavy paprsčitá svatozář.