sousoší sv. Anny

Na vysokém hranolovém soklu v horní části mírně zúženém hranolový podstavec ve spodní části oblounovitě vydutý. Na přední straně podstavce rytou linií vymezené střední pole a v horní části obíhající úzká profilovaná římsa, přes kterou je přetažena kartuš s písmenem L. Na bočních stranách jsou voluty zdobeny rytými liniemi a plastickým ornamentem půloblouku se zavěšenými třemi kapkami. Podstavec je završen profilovanou římsou, která nese sochu sv. Anny sedící v dobovém křesle. Světice pravou rukou přidržuje na klíně rozevřenou knihu a levicí pozvedá nad Marii, která stojí u její levé nohy a vzhlíží k ní. Sv. Anna oděna do šatu se svrchním pláštěm tvořeným mnoha záhyby a dekorativními kaskádami draperie. Světice s fyziognomií starší ženy má přes hlavu uvázaný šátek. Maria jako malá prostovlasá dívka stojící na pravé straně v jednoduchých šatech, přes které má přehozený mírně rozevlátý plášť. Nad hlavami obou světic zlacené kovové svatozáře. Na zadní straně podstavce je vytesána datace: P 1745.