sousoší sv. Jana Nepomuckého

Na dvoustupňové základně čtyřboký sokl tvořený spodní předstupující částí ukončenou oblounem a zvonicí, která přechází ve střední hranol doplněným po stranách o volutová křídla ukončený vyloženou bohatě profilovanou římsou, na niž spočívá nízký postament sousoší. Na přední části hranolu podstavce nápis: Svatý Nepomucký Jene/ zbavišť nás u boha/od hanby většně. Na zadní straně podstavce letopočet 1746. Dynamicky pojatá esovitě prohnutá postava světce v životní velikosti se pravým kolenem opírá o oblačnou základnu. Ruce má sepnuté na hrudi a tvář obrácenou v modlitbě k nebesům. Kolem hlavy má kovovou svatozář s pěti hvězdami. Postava andílka stojícího před světcem u nohou je rovněž dynamicky pojatá v kontrapostu, atypicky opatřeného biretem na hlavě. Andílek třímá oběma rukama pozvednutý krucifix a vzhlíží ke světci. Materiál: socha - pískovec, podstavec - žula