sousoší Ukřižování

Volně stojící kamenný kříž se sousoším. V železné ohradě stojí kamenný kříž se sousoším. Na čtvercovém odstupněném soklu umístěn spodní díl hranolového podstavce, na jeho čelní straně břidlicová deska s náboženským nápisem, zezadu podstavce nápis v kameni: „ Nákladem obce Blatecké 1864. E. Melnitzky v Olomouci“. Na rozšířené římse, podepřené bočními konzolami, umístěn horní díl podstavce s reliéfem kalicha, hroznu a klasu. Podstavec ukončen římsou s umělým skaliskem, z nějž vychází kříž s korpusem Ukřižovaného Krista. Po jeho stranách, postavené na rozšířenou římsu dělící podstavec, sochy Panny Marie a sv. Jana Evangelisty. Po stranách sousoší v ohradě 2 kamenné čtvercové sloupy, na nichž bývaly umístěné lampy. Materiál:pískovec, nápisová deska břidlice.