spořitelna

Konstruktivistická jednopatrová budova o půdorysu ve tvaru "L" se zaobleným vstupním nárožím, nízkou sedlovou střechou a zvýšenými hranolovými schodišti na krajích. Schodiště mají zvláštní vchody. Východní rameno má do ulice šest a severní pět okenních os. Okna jsou obdélná, šířková, ojediněle kruhová. V nároží je portál s polokruhovým schodištěm a dvěma sloupy. Nad portálem je široké okno se sochami po stranách. Sochy stojí na kubických soklech. Vpravo je socha dělníka, opírajícího se o stylizovaný stroj z něhož ční ozubená kola. Dělník má pravou ruku položenu na soukolí, v levé drží tkalcovský člunek. Vlevo je žena se svazkem klasů a kulatým předmětem v pravé ruce a s kasičkou, zdobenou reliéfem včely, v levé ruce. Obě sochy jsou značeny "Jos. Bílek 1934". Fasády budovy jsou omítnuté hrubou šedou omítkou. Část přízemí je pokryta obdélnými hnědými kachlíky. Fasády do dvora jsou hladké, s garážovými vraty, pavlačemi apod. Po levé straně hlavního vchodu je tabulka s nápisem: "Projekt inženýři Freivald-Böhm Praha Karlín".