spořitelna

Nárožní komplex dvou až třípatrové budovy je situován na samém konci prudce se zužujícího náměstí. Průčelí domu v obryse sleduje křivku ulice. Budova na levé straně dvoupatrová, tříosá, vertikálně členěna bosovanými lisénami. Pravá strana průčelí je třípatrová, sedmiosá, okna šestitabulková, členění horizontální. Okna v 1. a 2. patře orámována šambránami, střecha plochá, patra plochostropá. Nahoře předsazená korunní římsa. Budova je železobetonový skelet. Velký komerční prostor je situován v přízemí na nároží Sladovna, nám. ČSA a původně sloužil jako prostor „restaurace u Bíle labutě“ a dále jako prodejna. Hlavní vstup do prodejny se nachází na okoseném nároží. Prosklené dvoukřídlé dveře jsou zasazeny mezi dvojicí čtverhranných pilířů. Předsazené žulové schody jsou provedeny do oblouku. Komerční prostor zahrnuje trojici velkých prosklených výkladců, vždy dělených na dvě skleněné tabule. Nad výkladci jsou integrovány plátěné markýzy. Mezi prosklenými plochami na betonových pilířích jsou umístěny mírně předsazené ploché otevíratelné vitríny. Nad prosklenými výkladci je proveden široký reklamní pás, kopírující výkladec včetně prolomeného nároží. Členění pásu navazuje na výkladce a vitríny. Dominantním prvkem je čelo výkladce výrazně vysazené nad reklamní plochou a celými výkladci. Jedná se o dvě průběžná reklamní pole sbíhající se na nároží v pravém úhlu, nad okoseným nárožím. Ze spodní strany čela výkladce je konstrukce tvořena čtvercovým dekorem s mléčným sklem, v minulosti pravděpodobně podsvíceným. Výkladce jsou kovové s mosazným oplechováním zavěšené na betonovém skeletu, celoskleněné, sokl je z pemrlovaného terasa. Výkladce jsou zachovány v původním provedení s řadou autentických prvků (markýzi, madla ad.). Jedná se o hodnotný příklad kvalitně zpracovaného a architektonicky citlivě navrženého meziválečného výkladce.