sportovní hala USK Praha

Hala na půdorysu čtverce o straně 40 m má tvar komolého jehlanu, konstrukci tvoří ocelové rámy. Ocelová konstrukce je založená na pilotách. V exteriéru se kromě skla uplatňuje černá břidlice. Vstupy jsou symetricky umístěny v ose fasád. V exteriéru před hlavním vstupem je socha Basketbalisty od Zdeňka Němečka z roku 1977, rovněž v exteriéru emblém sovy od Karla Pekárka, který byl též autorem orientačního systému. V ose půdorysu přízemí je umístěna vstupní hala, po jejích stranách šatny sportovců a regenerace (jihozápadní strana) a administrativní zázemí s klubovnou (severovýchodní strana), obojí s vlastním vstupem v ose příslušné fasády. Interiéry šaten a administrativy jsou nepůvodní, klubovna je zvětšena o pův. vstupní halu. Mezi chodbou u kanceláří a vstupní halou byl bufet se zázemím. V patře nad administrativou jsou pokoje (ubytování). Interiér vstupní haly utváří černý břidlicový obklad, okrová kameninová dlažba, kontrastně vystupují oranžově natřené konstrukce schodišť a původní pevné sezení kruhového tvaru, oranžová jsou původní svítidla tvaru válce. V hale byly dodatečně umístěné dvě vestavěné kukaně, v jedné posilovna, v druhé zázemí sauny. Basketbalová hala o kapacitě 1200 diváků je přístupná dvojicí ocelových schodišť ze vstupní haly. V basketbalové hale je vše původní kromě sedadel tribuny a malých postraních tribun, původní byly dřevěné vysunovací, v horní části tribuny radiokabina a budky pro komentátory, nad tribunou vřetenové schodiště vedoucí do podstřešního prostoru, odtud na střechu. Dominantním prvkem je oranžový akustický podhled. Nosná konstrukce je černá. V prostoru pod tribunou se nachází menší hala, dnes pro judo, šatny jsou přístupné z podesty schodiště. Ochoz kolem stěn haly původně pro diváky je dnes předělen mříží a je zde posilovna. Technické zázemí v suterénu, původní chladící stroje, ale nevyužívané, kotelna z 90. let, plynová, původně se topilo mazutem, dochované původní nádrže na mazut.