špýchar

Špýchar je obrácen štítovou stranou k návsi, cca polovinou délky vysunut před líc současné zástavby, mezi podélnou stěnou špýcharu a podélnou stěnou obytné budovy je soutka široká méně než 1 m. Venkovská usedlost čp. 18 je situována ve středu obce, na návsi a tvoří západní část strany návsi. Špýchar je ve špatném stavebně-technickém stavu. Památková ochrana se vztahuje na špýchar bez pozemku. Stavba obdélného půdorysu s podélnou osou V-Z. Zachováno pouze zdivo sklepa a 3 vrstvy roubení ve štítu a 2 vrstvy po obvodu. Zdivo podsklepené části kamenné s vyplavenou maltou. Na jižní podélné stěně výskyt zbytků omítky s vápenným nátěrem. Uprostřed severní podélné stěny ve výši cca 0,5 m nad terénem cihelný segmentový záklenek nad otvorem, sahajícím pod úroveň terénu. Pozemek nepřístupný.