špýchar

V průčelí severozápadního křídla usedlosti je postaven zděný patrový špýchar se sedlovou střechou krytou betonkami. Hlavní průčelí je dvouosé, pojednané obdobně jako u obytného stavení, bez ohledu na vnitřní patrování se průčelí jeví jako přízemní s korunní římsou a nízkou nadezdívkou a trojúhelným štítem. Obě slepá okna mají stejně jako u obytného stavení bohatě tvarované štukové rostlinné rozvilinové suprafenestry, mramorované nárožní lizény nesou profilovanou korunní římsu. Okénka ve štítu spojuje v nadpraží osově umístěný věnec s festony, stejný motiv jako ve štítu obytného stavení. Mezi římsou a okénky je obdélné „sgrafito“ s motivem sedláka orajícího s párem koní a nápisem „BOŽE ŽEHNEJ DÍLO MÉ.“, motiv doplňují lipové ratolesti. Barevnost je shodná s hlavním průčelím obytného stavení, tedy šedá základní barva a červené články a podbarvení „sgrafita“. Štítová okénka jsou plastová. Dvorní průčelí je hladké s dvěma malými větracími otvory v ose nad sebou, vstupní otvor má segmentový záklenek. Zadní průčelí je v přízemí prolomeno dvěma ležatě obdélnými větracími otvory s kovanou mříží, otvory v patře jsou volné.