špýchar

Špýchar — průčelí špýcharu navazuje na bránu a tvoří návesní průčelí. Toto průčelí bylo zřejmě v 70. — 80. letech 20. stol. znehodnoceno nevhodnou opravou, kdy byla provedena hrubá omítka, odstraněno cihelné krytí štítu a nadpraží brány a branky. Byly otlučeny zdobné plastické prvky na fasádě špýcharu a neuměle „obnoveny“, a to i tam, kde nikdy nebyly (brána, niky, větrací průduchy) — viz foto evidenční karta. Špýchar je přízemní zděný, omítaný, obdélného půdorysu. Střecha sedlová, krytá dožívajícími bobrovkami, se zdobným štítem volutového charakteru nahoře oplechovaným. Ve fasádě ze dvora jsou hodnotné vstupní dřevěné dveře s klasovitě skládanými prkny a dva štěrbinové průduchy. Omítka je hladká. Ke špýcharu ze zadní štítové strany přistavěna garáž s pultovou střechou a plechovými vraty, krytá shodnou krytinou jako špýchar.