stará radnice

Rozsáhlá původně renesanční stavba stojící na severním konci náměstí je tvořena dvojicí kolmo napojených křídel. K vyššímu dvoupatrovému křídlu obrácenému do náměstí je na východní straně přisazena vysoká hranolová věž s cibulovou bání. Zadní křídlo obrácené ke kostelu Nanebevzetí Panny Marie je mladší třípatrové, vystavěné v roce 1822. V místě napojení křídel je na severní fasádě staršího křídla umístěna válcová věž se šnekovým schodištěm zakončená lucerničkou. Střechy jsou valbové, na vyšším křídle kryté taškami a na mladších částech měděným plechem. Fasáda obrácená do náměstí je zdobena sgrafity s biblickými náměty, ve střeše nad ní je trojice volutových renesančních štítů a rovněž západní převýšený štít je renesančně prolamován. Ve sklepení se nachází pozdně gotický portálek. Po roce 1930 století byla mladší severní část a původní zadní křídlo nahrazeny novým objektem čp. 70 ve stylu historizujícího klasicismu. Objekt je s historickou částí funkčně propojen. Předmětem ochrany je budova staré radnice čp. 69 a pozemky vymezeného areálu. Na ploše památky se nachází nechráněný objekt čp. 70.