stodola

Popis stavu k roku 2007: Stodola v areálu usedlosti čp. 1 je přízemní obdélný objekt s vysokou valbovou střechou krytou betonovou krytinou a zčásti došky. Obdélná stavba, průjezdná v ose vraty, s mlatem a dvěma pernami s hliněnými podlahami, krytá vysokou valbovou střechou, nad vraty z obou stran je rovina střechy pultově zvýšena. Střechy jsou kryty betonovou krytinou a zčásti doškami. Ke stodole byly k dvorní straně později přistavěny po jejích stranách dva přístavky s pultovými střechami, se zastřešením pultovými stříškami propojenými s krytinou stodoly. Stěny jsou roubené z hraněných trámů, postavených na velmi nízké kamenné podezdívce, která prakticky pouze vyrovnává terénní nerovnost a s ním na mnoha místech splývá. Severozápadní roh tvoří do zděný omítnutý nárožní pilíř s bílým vápenným nátěrem, stejně tak je roubení přerušeno při severovýchodním nároží, kde je pilíř navíc ještě spojen s ohradní zdí s bránou. Oba pilíře dosahují výšky dvou třetin celkové výšky stěny. Trámy jsou na nárožích spojeny přeplátováním s přesahy. Střešní krytina z atypických betonových tašek malého atypického formátu, částečně kryto doškami v torzálním stavu.