stodola II.

Stodola obdélného půdorysu je postavená ze smíšeného zdiva, část je omítnutá, část dnes bez omítky. Šestiosé jižní průčelí člení lizénové rámy. V ose první a druhé od východu jsou široká a vysoká dvoukřídlá dřevěná vrata, s křídly tvořenými vodorovně kladenými prkny. V ose třetí od východu je vstupní kamenný portál s ušima, v otvoru jsou dvoukřídlé dveře ze svislých prken. V následující ose je dvoukřídlé dřevěné okno ve špaletě, s křídly rozdělenými vodorovně na poloviny, osu pátou od východu vyplňují novodobá dvoukřídlá železná vrata. V ose šesté od východu (tj. krajní západní) je vodorovně orientovaný obdélný okenní otvor v kamenném ostění s hrotovitě rozšířenými rohy, zabezpečen je jednoduchou vnitřní mříží. Východní fasádu téměř celou zakrývá novodobá hala, k objektu přistavěná - vidět je tak pouze střešní valba, zvedající se nad pološtítem a severovýchodní nároží, opatřené lizénou. Většina západního průčelí, které je dnes bez omítky, je zakrytá vegetací, znemožňující kompletní popis fasády. Na viditelných částech stěny není patrné žádné členění ani otvory, pološtít zakončuje valbová střecha. Severní průčelí je rovněž bez omítky. Na jeho západní straně je malý obdélný segmentově zakončený okenní otvor, dnes zazděný. Směrem doleva pak následují další zazděné otvory – nejprve větší obdélný, sahající až k úrovni terénu a dále malý, vodorovně orientovaný, umístěný v dolní části stěny. Viditelné jsou ještě dva otvory – poměrně velké, vodorovně orientované neotvíravé okno, rozdělené šesti vodorovnými a čtyřmi svislými příčlemi a konečně podobné okno, avšak orientované svisle. Je rovněž neotvíravé a ve špaletě, člení ho pět vodorovných a dvě svislé příčle. Zbývající část fasády je opět zakrytá vegetací. Stodola má polovalbovou střechou, krytou drážkovými taškami.