Střední manýristické křídlo - Horní zámek

Jihozápadní křídlo II. nádvoří je dvoupatrové s potlačeným 2. patrem. Východní fasáda šestiosá, v přízemí arkáda zaklenutá valenou klenbou se styčnými lunetami nesenou mohutnými pilíři. Patky zdůrazněny římsami. Nad nimi ve štuku naznačené kvádrování s klenáky. Závěrečné klenáky zdůrazněny. Krajní pole arkád uzavřena s vložením kamenných ostění a půlkruhových nadsvětlíků. V jižním ostění dvoukřídlé dveře. Severní ostění vyplněno zdivem. Na středním pilíři erb, na pilíři jižně od něj nápis ANNO DOMINI a severně od erbu letopočet MDCXXIV. Profilovaná patrová římsa krytá plechem. Hlavní plocha fasády rozčleněna pilastry přes obě patra, hlavice a patky tvořeny římsami. Pod okny 1. patra průběžná parapetní římsa, parapetní plochy prázdné. Okna 1. patra dvojitá čtyřkřídlá, s drobným dělením dvacetičtyřtabulková, ve sdružené šambráně s okny 2. patra. Šambrána předělena římsou. Okna 2. patra nízká obdélná, o velikosti horních křídel oken 1. patra. Pilastry nesou kladí s triglyfy a netopy. Plocha mezi parapetní římsou a kladím členěná štukovým kvádrováním Příčné zdi v přízemí navazují na osy pilířů. V třetí okenní ose od jihu půlkruhově valeně zaklenutý průjezd na III. nádvoří. Střecha sedlová s valbovými dřevěnými vikýřky, krytá betonovými taškami.