studna Nová Barbora

Drobná technická památka volně stojící západně od budovy zámku. Převýšená přízemní obdélná stavba, s vápennou omítkou (hladké části bílé, hrubé výplňové plochy šedé), cihelná. Uvnitř jediná prostora. Interiérer tvoří studna asi 4 m hluboká, kruhová, z volně loženého kamene, krytá plechem. Strop s fabionem. Vně stavby hladký sokl, ukončený profilem, při rozích široké liseny lemované hladkým páskem, vnitřek hrubý, hladká podbrádková podstřešní římsa. Severní průčelí je jednoosé, s dvoukřídlými, parketově skládanými dveřmi s historizujícícím kováním v tesařské zárubni a s šambránou s ušima a lištou, v hladkém nástavci se stejným lemováním nápis Nova Barbora/1888, uprostřed něho rytý korunovaný erbovní štít (čtvrcená plocha se srdečním štítkem a baronskou korunkou, v 1. a 4. poli šikmé břevno, ve 2. a 3. poli vlevo polovina orlice, vpravo břevno, břevno i na štítku). Východní, jižní a západní průčelí jsou totožná, tzn. jednoosá, se zaslepeným ležatým okénkem v šambráně s ušima a lištou. Střecha je dlátková, krytá bobrovkami.