studna obecní

Studna kruhového půdorysu, pod úrovní terénu zděná z hrubších pískovcových kvádrů, nad terénem z pískovcových profilovaných skruží. Svrchu kryta dvoudílnou betonovou deskou. Na východním díle desky stojí litinová ruční pumpa s reliéfním označením (trojzubec v kruhu) a nápisem STANDARD. Ve studni je osazena dvojice čerpacích potrubí. Nad úroveň terénu vystupují dvě vrstvy pískovcových skruží spojovaných kramlemi, s předstupujícím vyšším soklem a obrubou s oblým profilem podloženým lištkou. Na severovýchodě profilace dodatečně odtesány, zřejmě kvůli hranolovému sloupu rumpálu a zastřešení, na protější straně vyhlazený mělký žlábek v místě odběru vody. Severozápadně od studny do terénu zapuštěná mísa pro odvod přebytečné vody.