synagoga

V řadové zástavbě volně stojící budova obdélníkového půdorysu. Boční fasáda je hladká s podezdívkou, prolomena čtyřmi okenními osami, okna půlkruhově zaklenutá. Průčelí v přízemí s arkádovým podloubím o 5 x 1 arkádě půlkruhově zaklenuté. Arkády spočívají na toskánských sloupech. Podloubí zaklenuto valenou klenbou s vytaženými hřebínky. Archivolta s bosáží. Přízemí prolomeno 2 + 2 slepými okenními osami, okna zaklenutá stlačeným segmentem. Kolem okna šambrána a parapetní návojová římsa. V přízemí prolomeny dva pravoúhlé vchody. Přízemí odděleno od 1. patra profilovanou kordonovou římsou, fasáda členěna polosloupy s kompozitní hlavicí, sloupy podložené lizénami. Fasáda prolomena pěti okenními osami, okna zaklenuta stlačeným segmentem, kolem okna jednoduchá šambrána, pod oknem parapetní návojová římsa. Hlavní římsa se zubořezem nese trojúhelníkový štít, členěný pilastry. Střecha valbová. Na severní straně obdélný přístavek prolomen jednou slepou okenní osou pravoúhlou s lištou a jednou okenní osou, okno segmentově zaklenuté. Zadní fasáda členěná hmotou dvou vysokých opěrných pilířů je prolomena půlkruhově zaklenutým okenním otvorem, asymetricky níže výklenkem po zaslepeném identickém okenním otvoru a konečně okenním otvorem lunetového tvaru nad pilířem vlevo, na štítu plastický reliéf kříže na kalichu. Hlavní vnitřní sálová prostora objektu má valenou klenbu s lunetami a štukovým žebrovím.