synagoga

Budova bývalé synagogy, stojící v mírném svahu, je jednoduchá zděná a omítaná stavba (v barvě bílé a světle okrové) o obdélném půdorysu. Průčelí jsou členěna soklem, lisénami a jednoduchou fabionovou římsou. Rohy jsou vpadlé zaoblené, v hlavní římse s lunetami. Hlavní severní průčelí je trojosé se vstupem v první ose ze západní strany. Okna jsou završená půlkruhovým obloukem a rámována profilovanou šambránou s patkami a podokenní římsou. Okno na západní straně je zpoloviny zazděné. Západní průčelí o jedné ose má okno zakončené půlkruhovým obloukem. Východní průčelí je hladké s jedním vertikálním oválným okénkem uprostřed pod korunní římsou. Jižní průčelí je trojosé se shodnými okny jako u hlavního průčelí, ale bez šambrán (nepohledové průčelí v těsné blízkosti potoka). Střecha je valbová, krytá bobrovkami. Na západní straně vystupuje hranolová oplechovaná věžička s půlkruhově zakončenými okenními otvory na každé straně a završená kalichem s dvojramenným křížkem. Interiér je zastropen bedněnou valenou klenbou s výsečemi. Předmětem ochrany je budova bývalé synagogy a pozemek st.p. 43.