synagoga

1) synagoga 2) hospodářské stavení 1) synagoga Jednopatrová budova obdélného hloubkového půdorysu. Fasády členěny lisénovými rámy, v nich jsou prolomena kasulová okna s plošnými šambránami, opatřená vloženými mřížemi. Boční průčelí, západní a východní o 2 osách, jsou uzavřeny zvlněným štítem s obdélnými vpadlými plochami. Vchod v západním průčelí obdélný, s kamenným ostěním s reliéfním vyznačením vlnovky. Východní vchod hladký se segmentovým uzavřením. Okna přízemí upravena ze vchodů, jsou hladká, obdélná. Fasádu obíhá profilovaná koruní římsa. Střecha stavby sedlová, krytá taškou. 2) hospodářské stavení Na severní straně přiléhá přízemní obdélné stavení s vysokou sedlovou střechou, krytou pálenou krytinou (původně obdobný objekt i při jižní straně, zmodernizován na obytný dům).