sýpka

Zděná dvoupodlažní stavba obdélného půdorysu, součást hospodářského dvora, situovaná v blízkosti hlavní komunikace procházející obcí. Stavba je zastřešena valbovou střechou pokrytou prejzovou krytinou. Střešní plášť je prosvětlen pultovými vikýři. Stavba je konstruovana z opukového kamene, kamenické prvky pískovcové. Hlavní průčelí je orientováno do prostoru dvora, tříosé, vstupní otvor ve středové ose objektu v přízemí, ve 2. NP ve středové ose transportní vstup. Vstup v přízemí přístupný po dvou kamenných stupních, má kamenné pískovcové ostění po obvodu s páskou. Otvor je osazen dřevěnou jednokřídlou výplní s plechovým plátováním. Okenní otvory jsou horizontálně obdélné, osazené mřížemi s nakoso orientovanými průvlaky. Členění fasády je prosté, s plochým profilem patrové římsy a fabionovou podokapní římsou. Východní je orientováno směrem do ulice, v obou podlažích dvou osé, v 1. NP vpravo pravoúhlý druhotně proražený vjezdový otvor s ocelovým překladem, nyní provizorně zazděný. Zbývající průčelí jsou řešena v identické úpravě. Interiér v 1. NP dlážděný rozměrnými kamennými bloky čtvercového tvaru, část dlažby odstraněna původní úroveň podlahy snížena výkopem. Stropy trámové s fošnovým záklopem, středovým průvlakem podporovaným sloupy členěnými na patku dřík a sedlo. Krov hambalkové soustavy se stojatými stolicemi, v plné vazbě tvořen vazným trámem, sloupky stolic, dvojí úrovní hambalků, konstrukce zpevněna šikmým páskem spojujícím přeplátováním sloupku stolice vazný trám a hambalek. Spoje jsou řešeny plátováním na rybinu jištěným dřevěnými kolíky. V krovu ukončena konstrukce transportního výtahu.