sýpka

Sýpka se nachází S od vodní plochy, v širším středu obce, v areálu býv. Malého dvora. Dvoupatrová kamenná budova obdélného půdorysu je omítnuta v barvě světlého okru. V omítce na průčelní stěně jsou patrné zbytky sgrafitové výzdoby. Fasády objektu jsou členěny obvodovým soklem z hrubě tesaných pískovcových kamenů (ve vstupním průčelí přerušeným) a širokou hladkou podstřešní římsou. Průčelí je pročleněno 5 okenními osami, boční průčelí jsou dvouosá. Okna jsou obdélná, položená na šířku a rámovaná hladkým ostěním s vyznačeným rámcem. Ve střední ose průčelí je prolomen obdélný vchod v pískovcovém bosovaném ostění. Před vstupem je novodobě upraven vstup z čtvercovými dlaždicemi. Ve vrcholovém klenáku je plasticky vyobrazen znak Bzenských z Porubí s letopočtem 1605. Portál je završen architrávem s plastickými vlysy a puklicemi. Na konzolách je posazen triúhelníkový štít s hladkým tympanonem. Střecha objektu je valbová s novodobými vikýři, krytá taškami. Předmětem ochrany je sýpka a vymezený pozemek.