sýpka

Volně stojící přízemní jednokomorová roubená sýpka na cihelné podezdívce nad mírně obdélným půdorysem, se sedlovou střechou pokrytou keramickými pálenými taškami (žihelky). Původně byla střecha pokryta lehkou střešní krytinou – dřevěný šindel či došky. Roubené stěny mají nárožní rybinové vazby, sedlová střecha asymetricky předstupuje před severní průčelí se vstupem. Severní vstupní průčelí má ve střední ose vstupní otvor vytvořený stojkami s drážkou, do které jsou z boku začepované trámy obvodové roubené stěny, nadpražní trám je průběžný (součást roubené stěny), prahový trám dnes chybí (původně průběžný jako nadpražní). Spodní trámy roubení chybí a stavba dosedá na režnou cihelnou podezdívku. Dveře osazené za sílu ostění jsou dřevěné jednokřídlé svlakové, s vnějšími závěsy, kovanou petlicí a nekrytým zámkem. U vstupu dochována dřevěná ozubená závora, která byla ovládána hákovým klíčem, prostrčeným z venku kruhovým otvorem v trámu. Po stranách vstupu po jednom větracím otvoru. Předsazený okap kryjící vstupní průčelí vytvořen protažením stropnic, které ještě nesou vaznice, přes které jsou osedlány krokve. Štítová průčelí bez otvorů, štíty trojúhelné s přesahem střechy, uzavřené svisle kladeným bedněním přibitým na krajní vazby krovu.