sýpka panská

Kontribuční sýpka se znakem Kinských z 1. poloviny 18. století. Solová, dvoupatrová budova obdélného půdorysu o sedmi okenních osách, štítová strana dvě okenní osy. Budova je členěna na nárožích pilastry s lisenovými rámci, uprostřed nichž jsou drobná okénka s plochými šambránami. Ve čtvrté okenní ose pravoúhlý portál se segmentovým rozeklaným štítem. Znak nad portálem odstraněn. Třetí okenní osu kryje dřevěná šachta, převyšující okraj střechy. Budova je kryta sedlovou střechou se dvěma vikýři posazenými do hřebenu. Štíty s lesenovým orámováním mají dvě ležatá okénka. Ve vrcholu a po stranách štítů jsou na hranolových soklících piniové šišky. Na štítové straně jsou proraženy dvoje pravoúhlé dveře. Popis J. Klazar 1961