terasní zídka se dvěma obelisky

Nízká terasa je situována přibližně v polovině jižní zahrady a její hrana je rovnoběžná s průčelím zámku. Na jižní straně je zpevněná terasní zídkou, která je na západním konci a ve svém středu přerušena čtyřmi schodišťovými stupni. Centrální schodiště doplňují dva druhotně umístěné obelisky, které byly pravděpodobně součástí zaniklého jižního prospektu. Jak dokládá archivní zpráva roku 1737 na ně nalámal kámen Mates Gubant z Mladého na “Vřesovém vrchu”. Oba komolé jehlany mají čtvercovou základnu a v dolní části jsou opatřeny nízkým konklávně probraným soklem. Na bocích jsou zdobeny střapcovými závěsy orámovanými páskou, která je v dolní části rozevlátá Zídka je zděná z nepravidelných kusů kamene, režné zdivo je ukončeno profilovaným kamenným překladem.