tovární hala II.

Tovární hala je třípatrová zděná omítnutá budova, jejíž základní obdélný půdorys je rozšířený o rizality. Severozápadní průčelí je výrazně svisle členěné, a to jednak okenními osami, rozmístěnými symetricky do skupin vždy o třech osách a jednak pilastry, probíhajícími mezi těmito skupinami oken (vždy celkem třemi nad sebou - v úrovni přízemí, v úrovni prvního patra a průběžným pak v úrovni druhého a třetího patra). Vodorovným členícím prvkem je římsa mezi úrovní prvního a druhého patra a hlavní římsa. Okna jsou velká obdélná, nahoře zakončená do segmentového oblouku. Skleněná výplň je rozdělená pěti vodorovnými a třemi svislými příčlemi. Obdobně je provedená protější jihovýchodní fasáda. Zdobnější jihozápadní průčelí má na pravé straně rizalit o šíři jedné osy. Rizalit i zbytek fasády člení pilastry, probíhající opět vždy v úrovni dvou podlaží nad sebou a v třetím patře pak podokenní římsa, přerušovaná průběžnými pilastry. Okna mají ozdobné orámování horního segmentového oblouku – v přízemí jsou zde diamantové bosy, v prvním patře prosté bosy, ve druhém patře bosy s hlavním klenákem a ve třetím patře pouze hlavní klenák. Na rozdíl od severozápadní strany oddělují pilastry jednotlivé okenní osy, rozmístěné řidčeji, než na severozápadě. Budova má rovnou střechu. Na budovu tovární haly II. se napojují na obou koncích další stavby – na severozápadě tovární hala I. a na jihozápadě pak tovární hala III. (obě haly jsou kulturní památkou).