tvrz

Dům stojí na severovýchodním okraji vesnice, podél S-J osy. Jedná se o obdélnou přízemní zděnou budovu, krytou širokou valbovou střechou s taškami. Fasády jsou rovné, zdobené obnovenými sgrafity. Vstupní Z průčelí je čtyřosé, J dvojosé, a V průčelí do zahrady je pětiosé. Zdivo je z lomového kamene, okna mají šikmo zalomené špalety zaklenuté segmentem. Okna jsou obdélná, oba vstupy na Z a V průčelí rovněž. Interiéry jsou údajně klenuty renesančními hřebínkovými klenbami s krouženými obrazci. Na S straně přiléhá k domu stodola (st.p. 29/3) s kůlnou (st.p.29/2) a ohradní zdí s obdélnou brankou. Stodola je kryta sedlovou střechou, kůlna navazující pultovou střechou. Předmětem ochrany je tvrz čp.7 a pozemky vymezeného areálu.