bývalá tvrz - hospodářský dvůr

Založené městečko při břehu řeky Skalice má pravidelné náměstí k jehož zástavbě byla dodatečně přiložena bývalá tvrz čp. 191 „panský dům“, která je situovaná při severním okraji městského jádra. Bývalá tvrz se skládá ze tří částí, které jsou dnes majetkově rozděleny a jsou užívány k obytným účelům. Jižní část tvoří přízemní obytné a hospodářské stavení na půdorysu ve tvaru „L“. Z původní podoby průčelí se dochoval severní renesanční etážový štít uličního křídla. Druhá část na zalamovaném trojkřídlém půdorysu uzavírá dvorec od severu. Na jižní štítovou zeď uličního křídla navazuje průjezd na dvůr s půlkruhovým záklenkem. Starší renesanční vjezd do dvora je zachován na severním boku souboru. Západní hranici uzavírá stodola oproti staršímu stavu zkrácená. Památkově chráněná je jižní část panského dvora s obytným domem a vstupní verandou a renesančním severním štítem.