tvrz

Jedná se o třípatrovou budovu částečně podsklepenou obdélníkového půdorysu. Objekt je zakryt dvěma souběžnými valbovými střechami ‚ které zároveň oddělují dvě fáze tvrze: přední část je původní gotická, zadní část patrně renesanční. Zdivo sklepních prostor je z lomového kamene s novějšími okenními otvory bez ostění. Ve sklepních prostorech se nachází původní kamenné ostění vstupních otvorů. Zdivo nadzemních podlaží je smíšené ‚ okenní otvory bez ostění částečně zazděné. Ve třetím patře z vnější strany jsou patrné původní okenní otvory. Stropní konstrukce nad sklepními prostory a nad 1 . nadzemním podlaží jsou cihelné klenuté, nad 2. a 3. nadzemní podlaží jsou stropní konstrukce stropů dřevěné trámové. Podlahy ve sklepních rostorech jsou z dusané hlíny, v 1. nadzemním podlaží jsou podlahy dřevěné prkenné na polštářích. Ve 2. nadzemním podlaží jsou podlahy cihelné na plocho. Třetí nadzemní podlaží má podlahy fošnové na dřevěných trámech bez podhledů. Schodiště do sklepního prostoru je kamenné ‚ do 1. a 2. nadzemního podlaží jsou schodišťové stupně obložené dřevem. Do 3. nadzemního podlaží je cihelné schodiště včetně vyzděného zdiva tvořící zábradlí. Objekt je zcela bez dveřních otvorů ‚ zůstaly jen dřevěné původní zárubně. Okenní otvory bez výplní. Krov je dřevěný valbový s pobitím. Střešní krytina je z eternitových šablon. Vnitřní omítky jsou vápenné s několika vrstvy maleb. Vnější omítky jsou vápenné v části jedno rohu se zbytkem maleb. Elektroinstalace zcela poškozena. Objekt je v havarijním stavu a uzamčen majitelem.