tvrz

Objekt bývalé tvrze se nachází při JV okraji - mírně se svažujícího terénu - návsi. Památková ochrana se vztahuje na tvrz včetně pozemku. Bývalá tvrz je nepodsklepený jednopatrový objekt obdélného půdorysu, se zvalbenou sedlovou střechou. Areál historicky související s tvrzí s hospodářskými budovami (podstatná část hospodářských budov, obklopujících po obvodu parcelu dvorce, již neexistuje; k jejich destrukci došlo v relativně nedávné době)- není součástí kulturní památky. Bývalý hospodářský objekt, situovaný v areálu JZ od bývalé tvrze, slouží v dnes z části k obytným účelům. V zahradě areálu je dochovaná studna s litinovou ruční pumpou. Brána na severní straně dvora, se segmentovým záklenkem vjezdu, je novodobá. Památková ochrana se na ohradní zeď s bránou nevztahuje.