tvrz

Původně jeden objekt je v současnosti rozdělen na dvojdům-na východní straně s čp. 3 a na západní straně s čp. 1. Dvojdům je zděný patrový objekt obdélného půdorysu, pročleněný lisénovými rámci, každý s trojúhelným štítem s polovalbou. Dvojdům je opatřený hrubě hozenou omítkou. Část dvojdomu s čp. 1 je v jižním průčelí, obráceném do návsi, o dvou osách (v přízemí, patře i ve štítě). Patrová i korunní římsa je tvořena štukovým pásem s hladkou omítkou. Okna jsou rámována šambránami. Místy se dochovala původní renesanční ostění oken. Druhá část dvojdomu s čp. 3 má podobné členění jako sousední čp. 1. Hlavní průčelí je o dvou osách, ve štítě o jedné ose. Štít je výrazněji pročleněn lisénami, oproti vedlejší části dvojdomu. Boční západní průčelí je v přízemí o sedmi osách, s portálem ve třetí ose ze severní strany, patro o šesti osách. Střechy jsou sedlové s polovalbou, kryté vlnitým eternitem (čp. 3) a bobrovkami (čp. 1). V přízemí jsou dochovány valené klenby s lunetami a hřebínky, renesanční portály, původní stupně schodiště, trámový záklopový strop patra. Dvojdům je ohrazen novodobým oplocením, se zakomponovanou zdí zbořeného hospodářského objektu (na východní straně areálu). Vně areálu na severovýchodní straně stojí samostatně vyzděný objekt sklepa z lomového kamene. Vstup do sklepa je kamenným pravoúhlým portálem. Do sklepa vede úzká chodba klenutá valenou klenbou. Předmětem ochrany je dvojdům - čp. 3 a čp. 1 a příslušné pozemky.