tvrz

Areál tvrze je tvořen budovou bývalé tvrze a navazujícím hospodářským dvorem. Součástí je východní křídlo, v němž na severní budovu tvrze navazuje chlév a stodola, kolmé jižní křídlo je velkou stodolou. Západní stranu dvora tvoří křídlo sýpky a lihovaru (není KP). Západní hranice areálu tak běží po zlomu terasy, pod jejímž severním koncem je zbytek stavení s klenutým sklípkem. Severně od areálu je zbytek hrazené zahrady a navazuje snad bývalý park s rybníkem. Budova tvrze je patrová, skládající se z obytné severní části (přízemí klenuté, nejméně jedna valená klenba renesanční, patro plochostropé) a navazující jižní části upravené po roce 1800 na stáj (plackové klenby, v patře sýpka). Sedlová střecha má Ránkův krov. Renesanční sklepy takřka pod celým půdorysem přízemí tvoří dvě místnosti pod severní částí a dva kolmé podélné prostory pod jižní, všechny prostory mají valené kamenné klenby i s otisky bednění v maltě. Pod klasicistní fasádou jsou na severním a východním průčelí dochované zbytky starších barokních fasád s červenými lisenovými rámy a malovanými šambránami. Na východním průčelí směrem ke svahu nad potokem je ve velkém rozsahu dochovaná starší fasáda s psaníčkovým sgrafitem, severovýchodní skarp je v omítce datován 1803. Na budovu bývalé tvrze navazuje dvoulodní chlév klenutý plackami na žulové pilíře, jižněji pokračuje stodola se seníkem v patře (patrně 2. pol. 19. stol.). Kolmá jížní stodola je nejspíše zhruba ze stejné doby (Ránkův krov), ještě mladší je k jihu přistavěná stodola (není KP). v Prostředí památky se nachází barokní patrová sýpka (v jihozápadním rohu areálu) se zbytky červeně malovaných paspart a nárožních kvádrování barokních fasád (v roce 2016 zrušena památková ochrana).