tvrz

Nejstarší patrně věžový objekt se nacházel na vyvýšenině jihozápadně od dnešní dvoukřídlé patrové budovy. Zanikla snad ještě v 15. století. Současnou tvrz tvoří dva pozdně gotické paláce obdélného půdorysu s valbovou střechou z počátku 16. století s valeně klenutými sklepy. Východní palác je zřejmě starší, má valeně klenuté přízemí s hrotitými portály v příčkách. Místy se v přízemí dochovala okna s okosenými ostěními, dále hrubá omítka s hlazenými paspartami. V patře byla prolomena okna na výšku obdélná. Valbová střecha je kryta červenou taškovou krytinou, ve střešní rovině jsou v jedné linii volská oka. V renesančním období (za držení Valdštejnů) vznikl spojovací krček obou paláců. Na krčku se torzálně dochovalo psaníčkové sgrafito a patrně valdštejnský erb. Dnes je umístěn vedle vstupu, původně se nacházel zřejmě na hlavním portálu.