tvrz, archeologické stopy

Severně od obce, na pravém břehu drobné vodotěče, na spodním okraji zalesněné stráně tvrziště, jehož jižní část zcela skopána, srovnána a upravena na louku. Zbylo něco přes polovinu původního, zřejmě kruhového pahorku o vrchním průměru asi dvacet metrů, vystupujícího 1,5 - 2 metry ze dna příkopu, zachovaného kolem půlkruhové strany, v západní části dosud vlhkého. Kolem něj val, na východě téměř 9 metrů široký a vystupující skoro 2 metry nad úroveň příkopu, k S a Z se postupně zužuje a snižuje. Přerušen několika prostupy odvodňovací stružky, v prodloužení západní strany pokračuje k severu a vymezuje tak zavlhčenou bahnitou plochu mezi ním a svahem, uzším pruhem vedoucí kolem valu i na SV a JV. Za bahnitým mělkým příkopem na SV další nezřetelné valové útavry, kdysi snad uzavírající 2 - 3 malé rabníčky. Akropole beze stop zástavby, při S a V okraji tři pravidelné čtverhranné prohlubně po archeologických sondách. (popis L. Svoboda, 1984)