tvrz - zámek

Objekt zámku (bývalá tvrz) je volně stojící dvoukřídlou budovou, částečně podsklepenou, postavenou ze smíšeného zdiva a zastřešenou valbovými střechami, krytými šedomodrou břidlicí. Dochovaná dvě jednotraktová, na sebe kolmá křídla o dvou podlažích, jsou torzem původní budovy, stavebně upraveným v pozdější době. Na jihozápadním a severozápadním nároží jsou ke stavbě připojeny dva nakoso postavené rizality. Vstupní - jižní průčelí - je členěno pěti okenními osami, ve střední ose v přízemí polokruhově zaklenutý rámcový kamenný portál vedoucí do průjezdu a na vnitřní nádvoří. Západní průčelí čtyřosé. Okenní osy v průčelích jsou nepravidelně rytmizovány, z velké části jsou zachována původní kamenná ostění oken. Na fasádách se nacházejí zbytky sgrafita s motivy vinné révy. Okna pravoúhlá, obdélná, tabulková.