usedlost

Areál zemědělské usedlosti je umístěn v centru intravilánu obce, na západní straně návsi. Jedná se o jednu z nejstarších zemědělských usedlostí v obci. Jedná se o soubor 3 kulturních památek hospodářského charakteru: 1. obytný dům (na severní straně dvora) 2. stodolu (na západní straně dvora) 3. výměnek (na jižní straně dvora) K výše uvedeným kulturním památkám je jistě nutné uvést i stavby, které svým charakterem zvyšují autenticitu dochované zemědělské usedlosti, nejsou však klasifikovány samostatným podlomením v areálu. 1. Sušárna na ovoce v severním rohu zahrady, která je vytesaná ve skále. 2. Oplocení předzahrádky s kamenými pilířky z pískovcových kvádrů. 3. Valený pískovcový sklep pod sýpkou.