usedlost

Venkovská usedlost čp. 6 se nachází ve středu obce, na návsi a zároveň tvoří severní hranici obce. Usedlost tvoří severní část návsi, přičemž obytné stavení je poodstoupeno do pozadí od návesní fronty okolních budov. Areál usedlosti se do návsi uplatňuje novými kovovými vraty. Areál usedlosti je tvořen na východní straně poodstoupeným obytným stavením s bývalými chlévy, které byly zmodernizovány na obytné účely. Západní strana dvora je tvořena hospodářským traktem - stájemi, chlévy, kolnou a špýcharem. Na SV straně dvora se nachází stodola. Severní a část východní strany dvora před obytným stavením je ohraničeno ohradní zdí. Jižní strana je tvořena novými vraty bez památkové ochrany. Ve dvoře se nacházejí nové přístavky a přístřešky, které jsou bez památkové ochrany.