venkovská usedlost

Dům vystavěn na obdélném půdoryse. Nerovnost terénu byla vyrovnána kamennou podezdívkou. Čelní fasádu člení dvojice obdélných oken. Vstup do domu je prolomen ze strany ode dvora, zvýrazněn je párem lizén, uzavřen je segmentovým obloukem. Tuto boční stranu dále člení jedno větší obdélné okno a jedno drobné čtvercové okénko. Protilehlá boční fasáda je osazena dvojicí menších pravoúhlých oken. Zadní strana pak v patře obdélným oknem, v přízemí malým oknem čtvercovým. Průčelní nároží zdobena armováním. Strana čelní a vchodová doplněna o korunní římsu. Střecha je sedlová. Čelní štít vyložen dřevěnými palubkami. Materiál: vepřovice, dřevo. Krytina: plech červenbé barvy. Z hospodářských budov zůstal zachován pouze kamenný chlév s dřevěným průjezdem.