venkovská usedlost

Zděný omítaný přízemní dům bývalé rolnické usedlosti v přední části okapově orientovaný, s valbovou střechou krytou pálenými raženými taškami. Uliční průčelí je symetricky čtyřosé, členění kromě architektonických článků využívá i barevnosti (základní okrová, v kombinaci s bílými články a šedými doplňky) a kombinace hladké a hrubé struktury vápenné omítky. Dům vznikl pravděpodobně přestavbou staršího domu tradiční podélné štítově orientované hmoty (rozšíření a zvýšení průčelní části), v architektonickém pojetí ovlivněném neorenesancí (nejspíše dle projektu některého místního stavitele). Zadní část domu je užší, se vstupem orientovaným přes zápraží do dvora a s navazující hospodářskou částí. Vzadu na pozemku stojí stodola, běžná zděná, omítaná s dřevěnými vraty a sedlovou taškovou střechou, bez památkové hodnoty. Pozemek je oplocen mřížovým kovovým plotem s cihelnými režnými pilíři a ozdobnými kovářsky zpracovanými vraty asi z 20. let 20. století, zelenočerveně natřenými.