venkovská usedlost

Zemědělská usedlost broumovského typu volně stojící v zástavbě. Jednotlivé objekty obklopují dvůr: zděný dům, štítově orientovaný ke komunikaci, kolmo k němu situován zděný výměnek se sýpkou - v patře, ke komunikaci orientovaný zadní okapovou stěnou. Mezi domem a výměnkem stojí zděná vjezdová brána s rovným překladem, klenutým vjezdem a klenutou brankou. Vjezd druhotně zaslepen, branka má zdobený (pískovcový portálek s domovním číslem na klenáku). Mezi brankou a vjezdem výklenek pro plastiku. Na zbytcích omítky kvádrování. Paralelně s domem stojí dvoumlatová zděná stodola, paralelně s výměnkem zděná kůlna s chlévem. V zahrádce před štítovým průčelím domu umístěna plastika Panny Marie na sloup s tordovaným dříkem.