venkovská usedlost

Pravou část tvoří obytná část (světnice, komora, vstupní síň a kuchyně), na kterou navazuje část stájí adaptovaných na hygienické zázemí. Zádní část tohoto křídla tvořily maštale, které se dle informací vlastníka (cca před 20 lety) zřítily a v současné době probíhá adaptace na obytné účely. V levé části usedlosti se nachází výměnek (síňka, černá kuchyně, světnice, komora) s tzv. lochem. Na obytnou část navazují původní chlévy, které jsou z části adaptovány (dílna, spíž, sklad uhlí), pouze zadní chlév slouží stále svému účelu – chlév s prasaty. Levé křídlo vzadu ukončuje patrový špýchar. Dvůr v zadní části uzavírá kolna s dřevěným patrem a pavlačí (vlevo – původně maštal - dnes dílna, vpravo – dnes garáž). Na kolnu v pravém úhlu navazuje objekt stodoly, která ze severu uzavírá areál. Na stodolu navazuje zahrada orientovaná severním směrem. Dvůr je částečně zatravněn, na části je štěrk a za branou je místo zadlážděno betonovými čtvercovými dlaždicemi. Mezi průčelím obytného stavení a výměnkem je jednoduchá brána s rovným nadpražím.