venkovská usedlost

Usedlost uzavřeného typu s obestavěným obdélným dvorem má vstupní průčelí orientováno ke komunikaci, které je tvořeno fasádou obytného stavení a špýcharu s bránou mezi nimi. Průčelí obytného stavení zakončené trojúhelným štítem nese letopočet 1854 a průčelí špýcharu je stejné, ale má letopočet 1848. Jižní stranu areálu tvoří obytné stavení obdélného půdorysu se sedlovou střechou krytou bobrovkami, ve kterém je valeně sklenutý sklep a komora s trámkovým stropem. Na obytné stavení navazují chlévy a další hospodářská budova (prasečák, kurník) se zachovalými plackovými klenbami do přízedních pasů. Severní hranici areálu tvoří špýchar s trámovým stropem a s hambalkovým krovem. Na špýchar navazuje otevřená kolna s dřevníkem. Část hranice na severu tvoří drátěný plot mezi kolnou a stodolou, který není předmětem památkového zájmu. Na západě je dvůr ukončen stodolou s ránkovým krovem, který nese sedlovou střechu