venkovská usedlost

Nevelká rolnická usedlost vklíněná do severozápadního rohu návsi. Zástavba dvora vymezuje podélně obě průčelí do návsi, proluka vjezdu je uzavřena pilířovou bránou a brankou. Obytné stavení podélně orientované vpravo od vjezdu je patrně již zděné, s vápennou omítkou a sedlovou eternitovou střechou, na štítové straně jednoduchá lomenice. Po levé straně vjezdu je situován zděný špýchárek a na něj navazující stodola, opět zděná, obojí se sedlovou střechou, krytou raženými taškami, objekty jsou výškově odstupňovány. Všechny budovy mají jednotné stylové provedení fasád kombinací hrubší stříkané vápenné omítky světlé šmolkově modré barvy s bíle pojednanými hlazenými rámci a šambránami. Oplocení ač z větší části novodobé, s plechovými vraty a vrátky pokračuje v duchu tradiční lidové zdobnosti. Dvůr je zatravněn.