venkovský dům

Dům čp. 95 se střední obdélnou patrovou částí krytou sedlovou střechou s taškami se nachází na V konci návsi. Hlavní S dvouosé průčelí orientované do prostoru návsi je v mezipatrové části členěno profilovanou pásovou římsou a po stranách rámováno lizénami. Okna jsou obdélná, v prvním patře s pravoúhlými hladkými šambránami, která v dolních rozích vybíhají směrem ven a tvoří tak krátkou "postranní parapetní římsu". Hladký trojúhelníkový štít rámovaný profilovanou římsou má nad dvojicí okének osazen kámen s letopočtem 1846. K V části domu (směrem k čp. 17) přiléhá přízemní výměnek s pultovou střechou, která navazuje na sedlovou střechu domu. Výměnek je osvětlen po jednom okénku ze S a V strany. Jeho půdní prostory jsou přístupné po dřevěném schodišti z J průčelní strany. K Z části domu přiléhá obdobný přístavek s hospodářskými prostory, rovněž zastřešený pultovou střechou (nižší, cca 1m pod korunní římsou). J štítové průčelí je v základních rysech shodné, avšak bez architektonického členění. Dům je z V a Z části ohraničený zbytky kamenné pískovcové ohradní zdi. V zadní (J) části domu se nachází malý travnatý dvorek vymezený novodobým dřevěným plaňkovým plotem. Předmětem ochrany je dům čp. 95 na vymezeném pozemku.