venkovský dům

Zděný přízemní objekt na podélném půdorysu , situovaný na úzkém pozemku při komunikaci vybíhající severně z návsi. Jižním štítem orientován ještě do návsi. Sedlová střecha krytá starými eternitovými šablonami sjednocuje jižní obytnou část i navazující severní část hospodářskou. Hlavní průčelí – jižní (stylově ovlivněno geometrickou formou pozdně klasicistního charakteru až eklektického) je členěno trojicí čtyřkřídlých oken ve štukových šambránách, nad nimiž se zalamují profilované suprafenestry, dvojice menších oken ve štítě má šambrány hladké. Plochy stěn vyjma podezdívky z pískovcových štoků, bohatě profilované korunní římsy, orámování štítu a drobné římsy nad okny štítu jsou pojednány šedě zbarvenou omítkou hrubé struktury, výše jmenované členění je hladce omítané, bílé. Střechu zdobí vyřezávané okřídlí štítu. Do ulice se objekt obrací zcela prostým průčelím, s průrazy nezbytných okenních otvorů, bez členění. Dvorní strana objektu na obytné části přejímá členění jižní stěny, hospodářská část je řešena utilitárně.