venkovský dům

Na jižní straně ulicovky u silnice ve směru do Horních Věstonic stojí jednopatrový okapově orientovaný dům s hákovým dvorem. Tříosá část domu s vjezdem vystupuje před uliční čáru, část s jednou okenní osou sleduje úroveň sousedního čp. 5, s nímž je konstrukčně spojen. Vystupující část uličního průčelí je tříosá, v přízemí prolomená asymetricky umístěným vjezdem, který je půlkruhově zaklenutý, má okosená nároží a je opatřen patníky a do nedávné doby byl orámován cihlově červenou šambránou, která barevně korespondovala s letopočtem 1575, který je pohledově vlevo od vrat a zasahuje do druhotně osazené kordonové římsy. Pohledově vlevo od vjezdu jsou dvě pravoúhlá okna osazená v líci fasády, orámována nově vytvořenou šambránou a s kamennou parapetní římsou, druhotně přenesenou z jiného objektu i z jiného regionu. Stejná tři okna jsou i v patře. Boční strana předstupující části domu je v přízemí prolomena nikou, zaklenutou konchou, a v patře menším pravoúhlým oknem šestitabulkovým. Zasunutá část domu je v přizemí i v patře členěna pravoúhlým šestitabulkovým oknem se stejnou šambránou i parapetní římsou jako v předstupujícím průčelí. Průběžná kordonová a korunní římsa člení fasádu horizontálně. Zvalbená střecha.