venkovský dům

Roubená chalupa obdélného půdorysu, kratší stranou do ulice. Dům přízemní, střecha sedlová s vysokým štítem. Střecha krytá eternitem. Vstupní dveře z východu v profilovaném dřevěném rámu, dveře historizující s profilovanými rámy kasetových výplní, profilovanou klapačkou, nahoře s pseudokorintskou hlavicí. Dveře dvoukřídlé se světlíkovým okénkem nahoře se 3 tabulkami skla. Okna spíše na výšku, menší v profilovaných šambránách a profilovaných rámech, ven otvíravá, dvoukřídlá, každé křídlo 3 tabulky. Průčelí do ulice má 3 osy oken, jak popsáno výše, s oplechovanými parapety. Trámy roubení tmavohnědé, bílé spáry. Štít na jih (do ulice) bedněný, spáry laťkované. Ve střední části bednění svislé, po stranách šikmo do středu. Vrchol štítu předsazený s kruhovým zaskleným okénkem. Rámy oken bílé, šambrány tmavě zelené. Na západní stranu blíže k ulici do výše průčelní podezdívky je vyzdění. Přesahující střecha podepřena trámovými sloupky, celkem čtyřmi, nahoře se vzpěrkami. Na osvětlovacím okénkem. Štít na severní stranu původní, v rekonstrukci, svisle bedněný, celý ve spárách olaťkovaný. Ve štítu původní dvířka bývalého vstupu na seník v podkroví. Roubená stěna pod štítem má 3 okénka jak již výše popsaná.