venkovský dům

Patrový (částečně?) roubený dům, v přízemí omítaný, na severní straně patrný zděný přístavek do výše patra (se dvěma obdélnými okénky), ze západu s přízemním přístavkem. Objekt ani jeho parcela nezpřístupněny. Ve středu severní stěny vstup do objektu historizujícími (?) dveřmi s kovanou růžicí vprostřed, profilovanou svrchní zárubní a světlíkem. Po stranách sdružená okna, západní s profilovanou svrchní zárubní, šestitabulková, otvírána dovnitř, východní navíc i profilovaný parapet, okna šestitabulková, zdvojená, vnější otvíraná ven. Po celé délce patra jižní stěny pavlač na trámech se zdobně tvarovanými čely. Pavlač svisle bedněna nad ozdobně řezanou lištou, spojena se stropními trámy patra ozdobnými sloupky kuželkovitého čtyřhranného tvaru. Patro na jihu roubené, neomítané, vprostřed se vstupem do objektu s profilovanou svrchní zárubní, po stranách s okny (západní s profilovanou svrchní zárubní). Západní stěna v přízemí s přístavkem, ten opatřen dvojicí zdvojených, segmentem završených, šestitabulkových oken, vnější otvírána ven. nad eternitem pobitou pultovou stříškou přístavku pokračuje pavlač, utvářena podobně jako na jihu, objekt otevřen jedním sdruženým oknem. Nad pavlačí do dvou pásů dělená lomenice, ve spodním, nad ozdobně řezanou lištou, bedněna vprostřed svisle (se dvěma čtyřlistými okénky), po stranách diagonálně, kolmo ke střeše. Svrchní pás oddělen ozdobně řezanou lištou, bedněn do dvou klasů se švy tvořenými ozdobně řezanými lištami, dělenými ozdobně řezanou lištou, se dvěma čtyřlistými okénky. Pod kabřincem dnes zcela nečitelné záklopové prkno. Východní lomenice (nad stěnou pobitou eternitem s drobným okénkem) bedněna svisle s lištami, vprostřed opatřena jednoduchými dveřmi. Příkrá střecha prodloužena nad jižní přístavek se dvěma obdélnými okny pokračuje nad zápraží. Na východní straně neomítaná podezdívka z mohutných pískovcových kvádrů.